NL
EN

Over ons

Budoschool Kempen vzw is een school die als missie en doel heeft krijgskunde/zelfverdediging aan te leren op een ethische en pedagogische verantwoorde manier.

Onze sportclub draagt de naam Budoschool omdat wij niet 1 stijl aanbieden maar met Tai Jutsu, Seishinkai Ju Jutsu, zelfverdediging en Kiyoi Ryu Iaido meerdere stijlen belichamen komt de naam "Budo" (verzamelnaam voor verschillende krijgkunsten) tot haar recht. Zo is Budoschool Kempen de perfecte bestemming voor mensen met een passie voor martial arts en een mooie toevoeging voor mensen met reeds kennis in Karate, Judo of andere martial arts stijlen.

 

Beleid "BSKvzw strategisch plan"

Onze Budoschool neemt geen deel aan officiële competitie wedstrijden, onderling doen we om de bepaalde tijd wel een recreatieve interclub met onderdelen die we in trainingen toepassen. We zijn een school die regelmatig deelneemt aan bepaalde multistijlen-stages in binnen en buitenland aangezien onze hoofdinstructeur regelmatig geïnviteerd wordt als gastleraar. 

Onze Budoschool heeft vanaf de leeftijd van 4 jaar (3 jaar mogelijk indien akkoord van de lesgever) 6 leeftijdsgroepen met voldoende uitdaging en mogelijkheden voor elke groep. 

Met regelmaat gaan we op stage (geen wedstrijden) om onze kennis te verrijken met ervaring van andere lesgevers, ook in onze eigen dojo's in Beerse en Gooreind ontvangen we gastleraren die onze visie komen verruimen, voldoende afwisseling dus. 

 

Wat houdt ons beleidsplan nog in voor de leden: 

 

- Er is in 2015 een bestuur samengesteld, wegens vernderingen naar een VZW is er in 2018 beslist een nieuw bestuur samen te stellen. 

Jeugdbeleid: 

De Stijl Technische Commissie (STC)  Sieshinkai Ju Jitsu (SJJ) geeft prioriteit aan het uitwerken van een groepsindeling van de jeugdgroepen alsook het opleiden van assistenten en hulptrainers. 

 

Huisvesting: 

Vanaf spetember 2019 zal Beerse over nieuwe dojo's beschikken, er dient een reglement terug te vinden in de cursussen van elke groep. Regelmatig overleg met de dienst Sport en het behouden van de gemeentelijke erkenning zijn van absoluut belang. 

 

Opleidingen: 

 

Instructeurs zijn gebaat bij VTS opleidingen en voor de Dojo Sensei is het steeds bijschaven van diens kunnen/kennis een absolute must. In 2019-2020 gaat onze zich bijschaven tot Leraar A binnen SJJ en aan de VTS eisen voldoen voor 2e dan!

 

Financieel: 

- Facturatie gaat steeds over ons "Ledenportaal Twizzit"

- BSKvzw heeft een enkelvoudige boekhouding en geeft enkel de details vrij aan de officiële instanties van de overheid

- De penningmeester beschikt over een discreet afbetalingsplan, dit wordt nooit openbaar gebracht om de gebruikers ervan te beschermen. 

- Uitsluiting na een financieel nalaten wordt steeds genomen door de ganse bestuursraad

 

Samenwerking met andere clubs:

 

Naast onze afdelingen in Beerse en Wuustwezel werken we samen met de Hayabusa dojo van Shihan Jean Pierre Van Vre in St Job en Budo-school Van Venrooy in Waalwijk

 

Voor algemene info kan je per mail steeds terecht op info@budoschoolkempen.be,

Telefonisch kan je terecht op +32 496 157 393.
Let wel even op de trainingsdagen.
Op deze data en uren is er uiteraard geen telefonische bereikbaarheid.

 

Events

Onze mensen

Van der Schoepen David
De Clerck Jan
Van Breda Jorden
Van der Schoepen Chris
van Oostrum Michael

Dojo locaties

   Beerse

 

  

 Gooreind (Wuustwezel) 

Nieuws

Onze nationale veiligheidsraad heeft actie ondernomen die wij in ieders belang dienen te volgen. Met onmiddelijke ingang zullen alle trainingen, stages, dangraadtrainingen opgeschort worden tot na de Paasvakantie. Voor onze leden geven we een update in de nieuwsbrief van april 2020. 

Het beliedsplan van BSKvzw zal worden aangepast voor het komende seizoen door ons team van bestuursleden! Ons succes in de jeugd en volwassenengroepen dwingt ons de zaken te herbekijken, natuurlijk is dit een positieve evolutie en het betreft een aanpassing om nog meer mensen de kans te geven om aan Ju Jitsu te komen doen onder de leiding van BSKvzw. 

Richtlijnen: 

Onze voorzitter/Sensei maakt een Masterplan op om de dagelijkse werking weer kwalitatief op te brengen naar een aanvaardbaar hedendaags werkniveau met opleidingen en de steun van de Vlaamse Ju Jitsu Federatie.

- Het Masterplan zal bestaan uit een meerjarenplan voor de periode 2020-2025

Werken naar een vastgelegd doorgroei systeem van groep naar groep

Sociale media up to date houden

Hoofdleraar dient cursus Instructeur B bij VTS te volgen en tijdig examen af te leggen

Tijdig overleg aangaan met partners (webshop) en de koepel met andere clubs uit de regio uit te bouwen zonder de eigen werking in het gedrang te brengen. Leden uit de Kempense regio in verschillende clubs de mogelijkheid bieden om zich te verbeteren - mogelijkheid Technische of dangraadtrainingen met 2 leraren uit 2 Ju Jitsu visies..

Stage organisatie bijstellen na evaluatie en reflectatie van het resultaat

Fundering naar leden uitbouwen met gerichte krijtlijnen voor afbetalingsplannen en attesten van mutualiteiten

Tot slot de opleiding van eigen instructeurs verderzetten en uitbreiden met een BSKvzw Syllabus en werkboek. 

Wordt ongetwijfeld vervolgd. 

Uw voorzitter, 

David Van der Schoepen 

Beste leden, vrienden en geïnteresseerden, 

Onze hoofdleraar, Sensei David, staat als gastinstructeur genoteerd op volgende events:

Wens je meer info, mail dan naar david@budoschoolkempen.be

Jubileum stage Ikiji Ryu te Wilrijk op 12 oktober 2019 - duo met Sensei Maria Tang Gronnerod (NOO)

Gaurdians of Ryukuy seminar Heist op den Berg  1 november 2019 - Jeugdinstructeur en partner van Shihan JP Van Vré (BEL)

JSW VJJF 9-11 november 2019 - Instructeur Ju Jutsu

VJJF Multistijlen stage te vormingscentrum Malle Instructeur Seishinkai Ju Jutsu en assistent Sensei Tony van Venrooy

Stage Marcinelle 16-17 november - Jeugdinstructeur en partner van Shihan JP Van Vré

Marathon training Tai Jutsu Wijnegem 20 februari 2020 - Seishinkai Ju Jutsu

Stage Damhaut arts Martiaux Aywaille 14-15 maart 2020 - Partner van Shihan JP Van Vré

20-24 mei 2020 WKF World Convention Vienna - Partner van Shihan JP Van Vré

Stendal Seminar Germany 6 & 7 juni 2020  - Instructeur Ju Jutsu & Tai Jutsu

© 2019, website powered by Twizzit.com