Info: Sakura Taikai 2023:

De Sakura Taikai van 2023 zal plaatsvinden in Sporthal De Pegger te Vlimmeren op zaterdag 1/04/2023 en zondag 2/04/2023.

Wat kan je verwachten:

De Sakura Taikai, nu voor de 9e maal georganiseerd door Budoschool Kempen vzw, is een stage op niveau met internationaal bekende instructeurs!
Liefhebbers van krijgskunsten vinden hier zeker hun zin, zowel gewapende en ongewapende stijlen worden, verspreid over 2 dagen, aangeboden in Sporthal De Pegger.

Onder andere volgende stijlen komen aan bod:

Kokodo Ju Jutsu - F.V.H Open Systeem - Taido Karate - Iaido - Kiyoi Ju Jutsu - Tai Jutsu - Goshin Jutsu - Baji Quan - Close Combat - Shaolin Kung Fu - Stijl De Wit

 


 

Info locatie:

Adres: Sporthal De Pegger
Wetschot 2
2340 Vlimmeren
België                                                                                                                                                                                                                                               

De stage vindt plaats in Sporthal De Pegger, in Vlimmeren. 
Er zijn 4 kleedkamers voorzien, ze staan duidelijk aangegeven met pictogrammen.
Er zijn 2 ruime parkings voorzien naast de sporthal. 
Er is gratis Wifi voorzien in de sporthal. Inloggegevens zijn ter plaatse beschikbaar.
Aantal V.J.J.F. punten: 5 – breng je blauwe V.J.J.F.-pas mee voor scanning.

 

INSTRUCTEURS

Sifu Sven De Doncker - Shaolin Kempo

Sifu Sven beoefent bijna 40 jaar krijgskunsten, is hoofdtrainer van Shaolin Kempo - school “Five Elements” en trotse drager van 4e dan bij IMAF België.
Sifu Sven beoefent meer dan 35 jaar Shaolin Kempo en heeft daarnaast nog uitgebreide ervaring in andere stijlen zoals Wing Chun, Escrima, Pencak Silat en Shotokan karate.
Door zijn professionele bezigheden heeft hij een uniek inzicht in zelfverdediging en “danger awareness”.
Vanwege de brede interesses en een "open minded" visie is hij ook Basic Knife instructeur level 3 onder de Amerikaanse docent Hock Hochheim.
 

Sensei Bart Marstboom - Stijl De Wit

Sensei Bart beoefent bijna 35 jaar Ju-Jutsu, is hoofdtrainer van Ju-Jutsuschool “Samoerai- Dojo” en trotse drager van 6e dan bij de Vlaamse Ju-Jitsu Federatie.

 

Kogyoku Stephan Beken - Kokodo Jujutsu

Kogyoku Stephan is geboren in Lier en met jujutsu begonnen in 1996. Hij behaalde zijn Shodan graad ( zwarte gordel) in het jaar 2000 en werd instructeur in Satori Dojo.

Als directe student van Hanshi Ivo Belmans reisde hij de wereld rond om Hanshi Ivo te volgen in al zijn trainingen/seminaries.

Kogyoku Stephan is verschillende keren in Japan geweest om Kokodo Jujutsu te trainen en te bestuderen en opende in September 2015 in Hulsthout zijn eigen Dojo "Ou en Dojo".

In april 2021 behaalde hij zijn meestergraad of Kogyoku, 7de  Dan in Kokodo jujutsu bij Soke Irie Yasuhiro in Saitama Omiya in Japan.

 

Sensei Maria Tång Grönneröd - Taido Karate

Sensei Maria - 1e Dan Taido Karate en graden in Jujutsu en Kickboksen- is een opgeleide instructeur van de Swedish Taido Association, de Norwegian Martial Arts Association en de Norwegian Kickboxing Association.
Ze groeide op in Zweden en begon met Taido Karate in 1998.
Later verhuisde ze naar Noorwegen en heeft sinds 2008 een vechtsportsysteem voor kinderen gecreëerd met inspiratie uit Taido, Karate, jujutsu en kickboksen. Daarnaast is haar beroep als fysiotherapeut een sterke basis geweest in al haar werk in de vechtsport. “Mijn belangrijkste doel als instructeur is dat de deelnemers de vreugde van beweging, deelname, gemeenschap, veiligheid voelen en hun lichaamsbewustzijn vergroten”
Haar sportcarrière bracht haar individueel brons op de Taido wereldkampioenschappen in 2005 en ze won de Europese kampioenschappen in 2007 zowel individueel als in de teamdiscipline. Ze heeft verder 6 individuele Zweedse kampioenstitels en verschillende gouden medailles in teamdisciplines.
 
Renshi Janick Dams - Kiyoi Jiu-Jitsu

Renshi Janick, 7e Dan Kiyoi Jiu-Jitsu, zette zijn eerste voetstappen in het Ju-Jitsu in 1981 in de Ju-Jitsu school 'Tai Shogun', onder leiding van Sensei Willy Van Dessel, leerling van wijlen Professor A. Pieters Sensei die in de jaren zestig eveneens één van de grondleggers was van het hedendaagse Ju-Jutsu. Na het behalen van de 4e Kyu (Oranje gordel) in 1983 gaf hij al mee les bij Sensei Van Dessel. In 1985 stapte hij over naar de school van Professor Pieters (KCM) zelf en kreeg daar eveneens verdere scholing van Shihan Hugo Bleys en Renshi Silvain Van den Bosch. Ook daar gaf hij intensief mee les aan kinderen en later volwassenen. Naast lesgever in eigen club, volgt en geeft Renshi Dams samen met zijn partner en leraar Shihan Hugo Bleys jaarlijks les op diverse stages in binnen- en buitenland. (o.m. Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Canada, Italië, Zweden, Rusland, ...)

 

Weetjes en veel gestelde vragen:

 • Wat houdt zo’n stage juist in?
  • Per kleur van gordel voor jeugd en volwassenen of per leeftijdsgroep voor de kinderen krijg je les van verschillende sensei in verschillende stijlen. Dit telkens een uurtje met dan een pauze. De deelnemers blijven op hun eigen tatami en de sensei schuiven door. Op deze manier kan iedereen genieten van nieuwe technieken, voor de kinderen vaak ook in spelvorm gebracht. 
 • Is dat interessant voor lagere graden en jeugdleden?
  • Natuurlijk wel! Je gaat eigenlijk met je vrienden van je sportclub op kamp, zonder sleep-over, je leert nieuwe mensen kennen en je leert bij van sensei die je niet wekelijks op de mat ziet! 
   Er is steeds toezicht op de jongere leden.
 • Hoe zit het met eten en drinken?
  • Eten en drinken kan enkel in de cafetaria, nooit in de dojo.
  • Wij verkopen jetons zodat wie wil iets aan de toog kan bestellen om te drinken of iets kan bestellen om te eten.
 • Hoe kan ik ter plaatse betalen?
  • De organisatie voorziet naast cash geld ook de mogelijk om via betaalkaart of de mobiele app, Payconiq, te betalen. 
 • Wat als ik een blessure oploop?
  • DE V.J.J.F.-verzekeringspapieren zijn voorzien in het administratief kantoor van de stage en er is een EHBO post aanwezig om je de eerste zorgen toe te dienen.
   Ter plaatse zal een infofiche aanwezig zijn met de dichtstbijzijnde ziekenhuizen en dokterspraktijken.